Bratislavský blog

O turizme

10.02.2021

Vedeli ste, že cieľovou destináciou prvého organizovaného zájazdu bolo stretnutie hnutia abstinentov? Ak nie, možno vás zaujme tento článok o turizme, jeho histórii, bizarných cestovateľských zážitkoch a ako vždy, trochu aj o Bratislave.

Teplý vzduch je ľahší ako studený. Ak naplníte niečo nepriedušné a tenké ohriatym vzduchom, bude sa to vznášať dovtedy, kým sa ten vzduch neochladí na rovnakú teplotu ako vzduch okolo. Princíp je jednoduchý, ale viete, ako sa nafukuje a pilotuje skutočný teplovzdušný balón?

Záhorská Ves

15.05.2020

Tip na výlet z Bratislavy pre stále krásnych, ale už menej fyzicky zdatných.

Verejný oznam

04.04.2020

Verejné oznamy, príkazy, zákazy, výstrahy a upozornenia. Tie dôležité, ale aj tie s takpovediac jednosmernou logikou, ktoré dávajú zmysel len ich autorovi. Šíria sa ako mor po dverách ambulancií, chodbách úradov, sklách výkladov, stenách záchodov. Vyzbrojené výkričníkmi na nás bezhlasne kričia, ale je ich priveľa, aby sme si ich všímali. Stali sme...

Svätého Mikuláša v biskupickom Kostole svätého Mikuláša nehľadajte! Nie je tam. Na vitrážových oknách nájdete svätého Ladislava aj svätého Štefana a na fantastických freskách na stenách svätyne pár ďalších svätcov, no patrón kostola medzi nimi nie je. Zaujímavé?

Na tradičnú skautskú skúšku - bobríka mlčanlivosti si spomeniem zakaždým, keď vstúpim do nejakého vodného toku či nádrže, určenej na plávanie. Bobríka mlčanlivosti skladala moja skautská oddielová vedúca (ospravedlňujem sa, ak nepoužívam správnu terminológiu, moja skautská minulosť trvala len krátko a bolo to veľmi, veľmi dávno) práve v deň, keď...

50+ RULEZZ

08.12.2018

Četovacia skratka RULEZ(Z) - z anglického slovesa "rule", znamená "vládne", "je v niečom najlepší". Čo vyjadruje "50+" asi vysvetľovať netreba, ale nech som dôsledná, je to označenie pre ľudí vo veku nad 50 rokov.

Páči sa nám


PENSION Plešivecká 119
Český Krumlov


Prírodná kozmetika


Audit, dane, účtovníctvo


Plynárenské múzeum